Voorzieningen

‘De Stadstuinen’ ligt tussen het historische centrum van Purmerend en de wijk Weidevenne. In Weidevenne vindt u alle dagelijkse voorzieningen zoals een compleet winkelcentrum, een treinstation, basisscholen, kinderopvang, een gezondheidscentrum enzovoort.

Het historische stadscentrum van Purmerend ligt op loopafstand. Met een brede diversiteit aan winkels, onder andere in het overdekte Willem Eggert Citycentrum, de wekelijkse warenmarkt en de Koemarkt met een scala aan horecagelegenheden heeft Purmerend alles wat u zich kunt wensen.

Op cultureel gebied zijn er musea, een theater, poppodium, bibliotheek een bioscoop en dergelijke. Ook kent de stad diverse jaarlijkse evenementen zoals bijvoorbeeld de kermissen en de voor- en najaarsfeestweek. Nagenoeg alle sporten kunnen in Purmerend worden beoefend met onder andere een uitgebreid overdekt zwembad, een professionele inline-skatebaan en een van de grootste golfbanen van het land.

Bereikbaarheid

Als middelgrote stad beschikt Purmerend over tal van goede voorzieningen. De stad heeft drie treinstations: Weidevenne, Binnenstad en Overwhere op het traject Amsterdam en Schiphol – Zaandam -Hoorn.

Purmerend kent een uitgebreid en hoogwaardig busnetwerk met de regio met o.a. sneldiensten over vrije busbanen met Amsterdam Centrum. Ook direct bij de Stadstuinen aan de Wolgalaan zijn bushaltes aanwezig. Waar ieder kwartier een bus naar Amsterdam Centraal vertrekt.

Met de rijksweg A7 heeft Purmerend hoogwaardige autoverbindingen met Amsterdam en de Randstad enerzijds. Ook anderzijds, in noordelijke richting, zijn er goede verbindingen naar Alkmaar en de kust, Hoorn, Afsluitdijk en de Flevopolders.

Recreatie

Omgeven door een prachtig waterrijk polderlandschap, het Purmerbos en het regionale natuur- en recreatiegebied het Twiske op 15 minuten fietsafstand biedt Purmerend diverse mogelijkheden voor openluchtrecreatie. Het polderlandschap rond Purmerend, ook wel ‘Laag Holland’ genoemd, is zeer aantrekkelijk om te wandelen of te fietsen, te trimmen of te skaten, maar ook om er varend of in de winter schaatsend op uit te trekken en de talloze kleurrijke dorpen die deze streek rijk is te bezoeken.

De sportieveling kan ook zijn hart ophalen bij een van de vele sportverenigingen of in één van de sportcentra van de stad, zoals bijvoorbeeld bij een van de grootste en mooiste golfbanen van Nederland in het Purmerbos.

Interesseformulier

Geïnteresseerd in dit mooie project? Vul dan het formulier in op de contactpagina.

Naar de contactpagina

Naar de downloads